Zoekmachine

Met SphinxSearch kunnen we elke database-gebaseerde site supersnel doorzoekbaar maken, alsof je hem met Google doorzoekt. Maar dan in je eigen, private zoekmachine. Sphinx is een open source tool, maar vrijwel geen enkele provider biedt deze dienst standaard aan. Sensi Media natuurlijk wel!

Hoe werkt het?

Eigenlijk best simpel. Jij bedenkt wat je doorzoekbaar wilt maken. Hier stellen we vervolgens een SQL query voor op die Sphinx gebruikt om z'n "index" mee te vullen. Nu kun je d.m.v. een Sphinx client zoeken, waarbij je een lijst ID's terugkrijgt waarmee je dan weer de database kunt bevragen. Als wij jouw site bouwen regelen we dit natuurlijk allemaal voor je.

Het is natuurlijk ook mogelijk om vanuit een externe bron (een app, een andere site) te communiceren met Sphinx. Hier zullen we dan een API voor bouwen; offerte op verzoek.

En wat kost dat?

Prijzen vind je rechts. Hou in gedachten dat Sphinx superefficient is, ook in z'n opslag. Voor ongeveer 10.000 databaserijen gebruikt Sphinx zo'n 15 megabyte aan ruimte, dus het heeft meestal niet al teveel invloed op je hostingverbruik. Al hangt dat wel een beetje van het soort data af; als elke rij een complete roman bevat zal het natuurlijk wat meer worden. Neem contact met ons op en we kijken samen eerst waar je ongeveer op uit gaat komen.