Hosting

Als klant van Sensi Media kun je beschikken over ons hosting-platform: een cluster van web-, database en fileservers achter een load balancer die ervoor zorgt dat het verkeer goed verdeeld wordt. Als je twee bezoekers per dag hebt heb je daar weinig aan, maar verwacht je veel traffic dan ga je hier zeker van profiteren. En het is niet duur!

Uiteraard biedt ons eigen hosting platform al onze favoriete technieken, programmeertalen en softwarepakketten. En dat zijn er een stuk meer dan de gemiddelde hosting provider zal aanbieden.

Standaard gebruiken we de webserver Nginx. Wil je liever gebruik maken van Apache? Dan kan ook, maar geef dat dan even door, dan configureren wij jouw account correct. Hetzelfde geldt als je zelf Node-scriptjes wilt draaien; handig als de gebruikte poorten niet al elders in gebruik zijn!

Voor externe ontwikkelaars (zie rechts bij prijzen) kunnen wij een SSH account opzetten en Git-toegang regelen. FTP ondersteunen we uit veiligheidsoverwegingen niet.

Voor hosting rekenen wij een basisprijs van 10 euro per maand (incl. 1 gigabyte opslagruimte), of 20 euro per maand bij een externe ontwikkelaar. Elke extra gigabyte (naar boven afgerond) kost 1 euro per maand extra, te berekenen vanaf de maand dat de "overtreding" is geconstateerd. Wordt de verbruikte schijfruimte weer minder? Dan daalt je factuur de maand erop weer vanzelf.

Hosting bij Sensi Media is inclusief een ongelimiteerd aantal mailaccounts gekoppeld aan je domein. Wij registreren zelf geen domeinen; wel kunnen we je natuurlijk helpen jouw domein naar onze servers te laten wijzen. Dit doen wij gratis.

Qua database kun je kiezen uit MySQL en het betere PostgreSQL. Ook ondersteunen we SQLite, maar dat zouden we niemand aanraden voor een serieuze website. Je kunt zoveel databases krijgen als je wilt, ook hier kijken we puur naar schijfgebruik.

Het schijfverbruik wordt berekend als cumulatief van alle afgenomen diensten, dus inclusief mail, databases etc.

Hosting wijzigen of opzeggen

Stuur even een mailtje naar administratie@ en vermeld daarin voor welke account(s) je de hosting wilt wijzigen of opzeggen. De opzegtermijn is 1 kalendermaand voor het einde van je lopende periode. Betaal je per jaar en loopt de huidige periode tot 31 december, dan moet je dus uiterlijk 30 november opzeggen. Wijzigingen kunnen tot 1 werkdag voor het einde van de lopende periode worden doorgegeven, of continue als het bijvoorbeeld om een extra database gaat.