Databases

Je hebt vast weleens van de term "database" gehoord, en als je al wat langer op internet meedraait zegt de naam "MySQL" je vast ook wel wat. Maar er zijn veel meer databases, en die zijn allemaal op hun eigen terrein sterker of meer van toepassing dan het alomtegenwoordige MySQL (wat we uiteraard ook ondersteunen).

Het liefst gebruiken we zelf PostgreSQL. Postgres is zeg maar de enterprise database van de open source wereld, vergelijkbaar met Oracle (maar dan dus gratis ;)). Het kan 100x meer dan MySQL, is flexibeler en uitbreidbaarder en ook nog eens stabieler. Maar weinig hosting providers bieden dit out-of-the-box aan.

Daarnaast is het voor bepaalde data handiger niet gebruik te maken van zo'n relationele database, maar een zogenaamde NoSQL-database. Dit geldt vooral voor data die veel minder (of helemaal niet) zo gestructureerd is. Bijvoorbeeld: een database met boeken heeft titel en auteur, dat is heel erg gestandaardiseerd. Maar stel dat je ook van elk boek de hoofdpersonen en hun acties in het verhaal wilt bijhouden, dan is dat compleet willekeurig per boek. Dan wordt NoSQL een optie.

Standaard bieden wij CouchDB en MongoDB hiervoor, maar andere opties zijn bespreekbaar.

Tot slot ondersteunen we ook SQLite. Daar wil je geen grote internettoepassing op draaien, maar voor bijvoorbeeld lokale opslag kan het erg nuttig zijn.

Je kunt bij ons ongelimiteerd databases gebruiken, ze tellen alleen mee voor de schijfruimte van je hostingaccount.