Frontend

Een website bestaat grofweg uit twee delen: de frontend (wat u in uw browser ziet als u de site bezoekt), en de backend (code die op een server draait en uiteindelijk genereert wat de browser moet weergeven). Er is altijd wat overlap, maar gelukkig specialiseren wij in beide :)

HTML5 en CSS3

Onze sites worden geschreven in HTML5, de nieuwste versie van de standaard opmaaktaal van het web. Versie 5 biedt allerlei handige verbeteringen, waar de bezoeker niet direct iets van merkt (tenzij hij of zij toevallig blind is en een screenreader gebruikt) maar die vooral een positief effect gaan hebben op je positie in zoekresultaten. Verder maken we je project op met CSS3, waarmee je allerlei prachtige trucs kunt uithalen. En het mooiste is, die paar bezoekers met een browser uit het stenen tijdperk zien je site ook gewoon, alleen zonder bijvoorbeeld de ronde hoekjes. Graceful degrading, heet dat.

Javascript en ES6

We zijn, we zeggen het maar even ronduit, extreem dol op Javascript. Nee, serieus - Javascript is geweldig. Javascript is een programmeertaal die in je browser leeft, en die websites gebruiken om allerlei hippe dingen te kunnen doen nadat de pagina van de server gestuurd is. En Javascript wordt steeds belangrijker, omdat steeds meer websites liever de kracht van de PC van de bezoeker gebruiken dan die van hun server.

ES6 (EcmaScript is de officiele naam van Javascript, lang verhaal) wordt de nieuwste versie, en die gebruiken we nu al - klaar voor de toekomst dus!

Nou kun je natuurlijk alle Javascript heel puur zelf schrijven, maar er zijn ook frameworks voor, en natuurlijk kennen we die ook goed...

AngularJS

Angular is een framework gemaakt door (medewerkers van) Google, en we zeggen het maar even ronduit: we zijn er groot fan van. Het liefst gebruiken we het altijd als basis voor nieuwe projecten nu, al is dat natuurlijk niet altijd gewenst. Het mooie aan Angular is dat het eigenlijk specifiek ontworpen is om sites te maken alsof het "gewone" applicaties zijn, en dat is nou precies wat je wilt.

jQuery

Ook niet verkeerd: jQuery zorgt dat allerlei zaken die in "puur" Javascript vrij veel typewerk kosten met een of twee regels code geregeld kunnen worden. Hebben we ook jaren ervaring mee. Is niet zo mooi als Angular, maar heeft ook z'n voordelen. jQuery wordt in elk geval extreem veel gebruikt voor allerlei bestaande sites, dus die kennis is nooit weg. En b.v. een Wordpress blog moet je niet met Angular willen maken, dus dan is jQuery een goede tweede.

MooTools

Minder populair dan jQuery, maar wel deels hetzelfde idee erachter. Kennen we ook goed.

En verder...

Er zijn er nog wel een paar, waar we meer of minder ervaring mee hebben. Maar over het algemeen is onze basis zo goed, dat met een ochtendje inlezen we wel aan de slag kunnen met elk framework.