SEO

SEO (search engine optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie) is de kunst om een website zo goed mogelijk vindbaar te maken voor zoekmachines (in de praktijk meestal Google). Hierin vallen grofweg twee disciplines te onderscheiden: het technisch aspect, en het inhoudelijke aspect.

Techniek

Allereerst is het belangrijk dat een website snel laadt. Dit bereiken we door altijd te voldoen aan een set "best practices". Verder zorgen we waar mogelijk dat elke pagina een unieke URL heeft (Google houdt niet van dubbele inhoud), passen we compressie toe waar mogelijk en houden we in de gaten dat het totaal aantal bytes dat het laden van een pagina vergt zo beperkt mogelijk is. Ook schrijven we nette HTML5, waarbij we de nieuwste inzichten en technieken inzetten om ervoor te zorgen dat de website zo "correct" mogelijk gestructureerd is in technisch opzicht. Een kop moet bijvoorbeeld een kop zijn, en niet gewone tekst die toevallig vetgedrukt is.

Om dit even iets concreter in cijfers uit te drukken: de meeste sites wereldwijd scoren hierop, in percentages uitgedrukt, zo tussen de 60 en 80%. Wij mikken altijd op 95 tot 100%. Afhankelijk van de gekozen hostingomgeving zal 100% soms onmogelijk blijken, maar voor minder dan 90% doen we het eigenlijk niet.

Inhoud

Het inhoudelijke aspect is je eigen verantwoordelijkheid. Hieronder vallen natuurlijk de teksten op de site, maar ook bijvoorbeeld het aantal andere sites dat naar uw pagina's linkt (belangrijk voor Google!). Wel kunnen we je uiteraard adviseren en indien nodig in contact brengen met een van de specialisten uit ons netwerk, maar helaas zal een technisch perfecte site zonder goede inhoud nog steeds laag scoren er is natuurlijk een reden dat Google zo groot is, en dat is omdat ze dat donders goed voor elkaar hebben.